• Logi sisse
  • HALDJA VIIS NÕUANNET, ET TAGADA VÄIKELAPSE IDEAALNE UNI

    Saabub päev, mil perre tuleb väike ime – pisike beebi. Imikut ümbritseb tema lähedaste hoolitsus, tähelepanu ja armastus, kuid selleks, et beebi saaks end elu esimestest hetkedest tunda suurepäraselt, on väga oluline valida talle sobiv voodipesu. 

    HALDJA VIIS NÕUANNET, ET TAGADA VÄIKELAPSE IDEAALNE UNI

    Nii et perekond saab koos rõõmuga ka palju küsimusi. Alustades sellest, mida teha, et beebi uni oleks rahulik ja magus? Kuidas valida õige ja kvaliteetne voodipesu? Lõppude lõpuks, kuidas valida lapsele kõige sobivam voodipesu värv, et see kindlasti ei häiriks tema und?

    Nõuanne 1 – mõned rituaalid enne beebi magamapanemist.

    Kui olete üks neist lapsevanematest, kes arvab, et beebi ei peagi rahulikult magama, siis kipute sellega leppima ja unetud ööd on muutunud teie rutiiniks, kuid võin teid rõõmustada! Beebi rahulik uni ei ole müüt, see on täiesti reaalne asi, mida aitavad saavutada mõned pisikesed rituaalid enne beebi magama panemist. See võib olla õrn, last rahustav massaaž. Muidugi, ilma ühegi lõhnava õlita. Või lihtsalt ema õrn puudutus, mis annab turvatunde ja laps saab rahulikult magada. Tundub, et see on täiesti tavaline asi, kuid ka toatemperatuur mõjutab palju une kvaliteeti. Liialt soojas toas on laps rahutu. Lisage sellele veel ka isa räägitud muinasjutt ja teie laps sukeldub rahulikult uneriiki. Loomulikult ei rahusta need võtted kõiki lapsi. Mõnikord peate avastama oma nipid või kaaluma, kas teie beebi pole hoopis haigeks jäänud.

    Nõuanne 2 – valige oma kullakesele kvaliteetne voodipesu.

    On äärmiselt oluline, et voodipesu ei sisaldaks sünteetilisi kiude, et lapse nahk saaks hingata. Soovitaksin pöörata tähelepanu looduslikumatele kangastele: puuvill, vill. Hinnatud ja paljude lemmikkangas on puuvill. See kiud saadakse puuvillaõite ümbertöötlemisel. Puuvill imab suurepäraselt niiskust, laseb kehal vabalt hingata, ei ärrita nahka. Kvaliteetne voodipesu – kvaliteetne uni.

    Nõuanne 3 – kandke hoolt ka muu, mitte ainult lapse voodis oleva voodipesu eest

    Unel on beebi elus eriline koht ning esimestel elupäevadel magavad beebid 16–20 tundi, veidi suuremaks kasvades umbes 12 tundi. Suurem osa elu algusest möödub unevallas. Laitmatu une jaoks on vaja veenduda, et täiuslik voodipesu poleks mitte ainult lapse magamistoas, vaid ka elutoas või isegi reisil. Siin on abiks beebide magamiskotid. Need on hubased, ülimugavad naturaalsest villast tooted. Need sobivad imikule suurepäraselt ja annavad hubasuse tunde. Samal ajal saate magamiskotti kasutada ka tekina ja panna selle lapsevankrisse, kui lähete beebiga õue.

    Laste voodipesu lilledega

    Nõuanne 4 – värvide mõju unele.

    Und ja enesetunnet mõjutab ka voodipesu värv. Osa värve annab hubasust, soojust, samas on mõned värvid täiesti külmad. Kui soovite, et teie last ümbritseks rõõm ja hubasus, soovitan valida kollast värvi voodipesu. Kollane värv on päikese sümbol, mis tagab õnne ja heaolu tunde. Beebile kingib kollast värvi voodipesu rahu ja harmoonia koosluse. Teisalt, jahedamad värvitoonid, nagu roheline või helesinine, aitavad rahuneda. Otsige ja avastage oma lapsele sobivaimad variandid.

    Laste tuba

    Nõuanne 5 – laske lapsel magada toredate multifilmitegelaste kaisus.

    On suur hulk voodipesu, mida kaunistavad erinevad mustrid ja multifilmitegelased. Väikelapsed kiinduvad sageli oma lemmikmänguasjadesse. Miks ei võiks neile pakkuda ka rõõmsatujulist voodipesu? Siis on ka uni rahulikum, kui saad magada koos und valvava karu, öökulli või mõne multifilmitegelasega!

    Veel üks nõuanne või lihtsalt hea idee – sulgege uksi vaikselt. Selle juures aitab teid üks kaval abivahend, mille saate ise valmistada. Suurepäraseid hetki kogu teie perele!

    Seekord oli mulle abiks ja inspiratsiooniallikaks Monika Auškalnytė.