• Logi sisse
  • KAUAKESTVAT LUKSUST LISAV SATIIN

    Teinekord mõtiskleme, kuidas raha kulutamata lisada oma koju luksuslikkust ja hubasust. Võin teile öelda, et kõige olulisem peitub alati kõige lihtsamates detailides. 

    KAUAKESTVAT LUKSUST LISAV SATIIN

    Kõige tähtsam on riskida ja pisut mõelda ning siin avastame nii hästi tuntud kangad, nagu puuvill, lina, siid, vaid ka läikiva ja kerge satiini, mis võimaldab nautida suurepärast und ka soojal suveajal.

    Kas me juba teame kõike satiinist?

    Esiteks tahaksin tuletada meelde selle suurepärase kanga omadused ja päritolu. Satiinikangast valmistati siidist, seetõttu oli see väga kallis ja kättesaadav vaid kõrgklassile. 12. sajandil sai satiin populaarseks ka Euroopas. Sõna satiin on tulnud Hiina sadamalinna (Quanzhou) Zaytoni nimest. Keskajal oli see oluliseks sadamaks, kuhu veeti siidi ning sel moel jõudis siid ka Euroopasse. Satiini veeti ka Itaaliasse, kus rikkad inimesed olid selle järgi lausa hullud, seetõttu seostatakse seda ka luksuslikkuse tundega, lisaks kasutati satiini ka kuningate rõivaste õmblemiseks ja seda võisid endale lubada vaid rikkad. Kuid nüüd saame ka meie tunda end kuningannadena ja uinuda, ümbritsetuna sellest imelisest kangast.

     

    Miks ma armastan satiini?

    Satiin on valmistatud, kasutades atlase punumise struktuuri, kus parem pool on läikiv, pahem pool aga matt. Teame, et siid on üks paremaid kangaid, kuid satiini värviküllus ja ökonoomsus võlub iga naise südame. Tasub mainida ka satiini parimat omadust, mille üle tunneb rõõmu iga naine – satiin on hästi pestav, lihtsasti triigitav ja seda ei pea kaua kuivatama. Kas ma näen vaid plusse? 

     

    Voodipesu, mis pakub rõõmu suvel

    Kõik hindavad head puhkust, mida meile pakub hubane voodi ja pehme voodipesu, millesse me kukume, keerame end kerra ja üritame unustada kõik päevamured. Aga kui see voodipesu on veel ka mõnus ja luksuslik? Tõeline nauding. Oluline on mainida ka seda, miks minu voodipesukomplekt on satiinist. Kas mäletate seda tunnet, kui kuumal suveõhtul mõtlete, kas katta end millegagi või mitte, kuigi nii on ju kombeks, kui aga tõmbadki midagi peale, siis tundub, justkui oleks millestki puudus? Tuleb tuttav ette? Minu armsaim satiin lisab jahutavat efekti. Uskuge mind, see on mõnusaim tunne, mida soovitan ka teil suvel proovida.

     

    Naeratusega, Haldjas

     

    Seekord oli mulle abiks ja inspiratsiooniallikaks Gintė Steponaitytė.