• Logi sisse
  • TOOTE KIRJELDUS: ALPAKAVILLAST PADI

    Alpaka on armas loom, kes sarnaneb veidi laamaga. Enamasti kasvatatakse neid Ecuadori Andides, Põhja-Boliivias ja Põhja-Tšiilis. Alpakasid on mitut värvi.

    TOOTE KIRJELDUS: ALPAKAVILLAST PADI

    Mille poolest alpakavill nii eriline on?

    Alpakavill on üks kallimaid villasid maailmas. Sellest villast valmistatud tooted on eriti hinnas tänu nende kõrgele kvaliteedile. Selle armsa looma villa lõigatakse kaks korda aastas ja sorteeritakse vastavalt värviskeemile ja kvaliteedile.

    Alpakavilla kasutatakse samamoodi nagu tavalist või meriinolamba villa. Selle villa ainulaadsus on pehmus, soojus ja siidjas sära. Alpakavill on tunduvalt pehmem kui tavaline lambavill, sellel ei ole villale iseloomulikku intensiivset lõhna, mis on sageli ärritav.

    Alpakatooted ei sisalda lanoliini, selles ei kogune tolmulestad ning seetõttu sobivad need tooted ka allergikutele.

    Soojuse poolest on alpakavill 4-6 korda soojem kui muu vill. Seetõttu on alpakavillast tekid, pleedid ja padjad ühed populaarseimad tooted, eriti külmal aastaajal.

    Miks tasub valida alpakavillast padi?

    Alpakavillast padi on väga pehme ja mugav. Seda saab kasutada nii padjapüüriga kui ka ilma. Suurim eelis on see, et selle padja kõrgus on reguleeritav. Kui alguses tundub padi liiga kõrge või kõva, siis saab seda kergesti korrigeerida osa täitematerjali väljavõtmisega. Villakangas on hügieeniline, sobib kasutamiseks nii soojal kui ka külmal aastaajal.

    Muide, padja pealmine osa on lukuga, seetõttu võib seda vajadusel ka pesta; kuid kindlasti tuleks järgida hooldusjuhiseid.

    Neile, kes otsivad sooje villaesemeid, soovitame validagi just alpakavillast tooteid!  Kindlasti hakkab see teile meeldima ja soovitate seda veel ka sõpradele.

     

    Parimate soovidega

    Haldjas