• Logi sisse
  • 4 SAMMU: SKANDINAAVIA HING TEIE KODUS

    Kas vajate uuendusi, kuid garderoobi täiustamine ei aita, soengu muutmine oleks aga liialt julge samm? Uuendage interjööri! 

    4 SAMMU: SKANDINAAVIA HING TEIE KODUS

    See toob teie igapäevaellu uue hingamise, uuendustööd muutuvad aga meeldivaks tegevuseks siis, kui teate, mida tegelikult soovite. Ja kuidas mõelda välja, mida tahta? Ehk saaksin teid aidata ja pakkuda Skandinaavia sisustusstiili tõlgendusi teie koju? Selle stiili esteetika on lähedane ja hõlpsasti kohandatav Baltimaade elanike kodudele.  Isegi kui te ei soovi investeerida palju raha, leiate alati taskukohase hinnaga Skandinaavia stiilis kodu sisustusdetaile, sest see on hetkel äärmiselt moes, või looge need ise – see pole nii keeruline kui esmapilgul tundub. Lähme ja vaatame? 

    1. samm. Puhtus ja värskus

    Kõigepealt on Skandinaavia stiilis kodus puhtuse ja värskuse tunne, seetõttu koristage oma kodu põhjalikult ära ja visake minema kõik, mida te ei vaja. Ma ei räägi ainult nipsasjadest, vaid ka asjadest, mis võtavad palju ruumi, mida saaks palju targemalt ära kasutada. Kui toanurgas laiutav kapp on juba pikemat aega teid ärritanud, visake see julgelt minema ja tunnete end palju paremini.

    2. samm. Orgaanilisus

    Oluline on, et skandinaaviapärastes kodudes näevad kõik asjad välja nii, nagu peaksid seal olema, olles justkui „siia kasvanud“. Loomulikud, otsekui loodusest tulnud detailid on ilusad ja lisavad kodule elurõõmu. Kui ma pakuksin võimalust tavalise laua või toolide asemel panna tuppa ... kännud? Tõelised kännud, viimistletud loomulikult nii, et sobiksid kasutamiseks toas. Või oleksite nõus valima puuoksast riidepuu, mis ripub lakke kinnitatud nööri küljes? See pole üldse keeruline ja nii tunnete end kodus kui looduse rüpes. Kui tunned südames end looduselapsena, on see tore idee just sulle.

    3. samm. Valge värv

    Kui olete tõesti valmis piisavalt julgeteks muutusteks, haarake valge värv ja katke sellega seinad! Skandinaavlased ei vaeva end eriti seinavärvi või tapeedimustri otsimisega ja annavad soovitud värvid ja aktsendid muudele sisustusdetailidele. Valge on ideaalne taust kõigele, mida soovite näha oma toas. Ma lihtsalt soovitan teil mitte valida täiesti valget värvi, et te ei tunneks end nagu haiglas. Hästi sobivad piimakohvi- või kakaovärv, kuid ülimalt pleegitatud, et mulje oleks tõesti särav ja värske. Ja ärge unustage kardinaid lahti tõmmata ja päikest tuppa lasta. On ju kevad!

    4. samm. Detailide rohkus

    Fotod ja huvitavalt raamitud graafika ei pea tingimata seinal rippuma, äkki piisab ka nende asetamisest stiilselt põrandale? Kas jätkan? Aga palun – küünlad, värvilised dekoratiivpadjad, mustriline voodikate, eluslilled vaasis või võib-olla isegi türkiissinine kapp või kollane uks? Seda on palju, aga kõik sobib kokku. Ärge kartke nii suurt hulka täiesti erinevaid detaile, need toovad majja elu ja ma olen kindel, et olete leidlik.

    Või äkki on teil suur hulk vanu raamatuid, mida te tõesti ei loe, kuid neid ära visata on väga kahju? Ehitage nendest laud! Kõik, mida peate tegema, on tõsta raamatud nelja kuhja, nii et need oleksid stabiilsed, ja kõige peale asetage klaas. Voila

    Mina näiteks olen juba leidnud mõned oksad ja valmistanud neist kevadise garderoobi jaoks riidepuud.

    Loodan, et saite innustust. 

    Kohtumiseni!

    Mulle oli abiks Gabrielė Gugytė