• Logi sisse
  • KODUSISUSTUSE MÕJU TEIE LAPSE ARENGULE

    Motoorika ja lapse arendamine

    Kuni laps ei oska veel rääkida ega vanemate sõnu õigesti mõista, ammutab ta informatsiooni teda ümbritseva keskkonna kohta katsudes ja erinevaid asju uurides. 

    KODUSISUSTUSE MÕJU TEIE LAPSE ARENGULE

    Tundma õppimine, mõistmine ja kõik kogemused kujunevad kontakti kaudu kangaste, mööbli või mänguasjade pealispinna ja tekstiiliga.

    Peenmotoorika on lapse arengu baas esimestest päevadest peale. Selleks on liigutused ja puudutused, mille sooritamisel osalevad keha kõik peened lihased: silmad, käelabad, sõrmed, ranne. Võib öelda, et lapse mõistus peitub tema sõrmeotstes. Peenmotoorika arendamine stimuleerib kõne arengut ning käte ja silmade koordinatsiooni, õpetab tähelepanu koondama ja treenib mälu.

    Arstid on ühel meelel, et mida suurem on lapse kogemus, seda sujuvam tema kõne areng. Peamist rolli mängib siin puudutamine. Ärgitage lapsi puudutama võimalikult erinevaid materjale, faktuure ja vorme. Need aistingud arendavad kesknärvisüsteemi, mis vastutab kõne arengu eest.

    Metoodika – sobilik interjöör

    Lapse peenmotoorika teadmisi arendab väga hästi kodune interjöör. Soovituslik on orienteeruda mitte üksnes mänguasjadele, vaid ka last igapäevaselt ümbritsevale keskkonnale. Diivanid, tumbad, kardinad, vaibad, voodipesu, erinevate mööblikangaste pind ja tekstuur on head vahendid lapse oskuste arendamiseks.

    Lapse sõrmede ja randme liigutused on seotud ümbruse tajumise ja aju intellektuaalse tegevusega. Seega, mida enam laps oma väikeste käekestega töötab, katsudes erisuguseid asju, seda rohkem ja kiiremini arenevad tema kõne ning ümbruse tajumine.

    Haldja Kodu direktor Svajūnė ütleb, et unikaalsete sisustuselementidega saab väga edukalt kodust interjööri rikastada ja samas lapse arengule kaasa aidata. Haldja Kodu pakub laste jaoks mitmesugustest kangastest, eri tekstuuridega ja eri vormides tooteid, mis aitavad kaasa lapse oskuste arendamisele ja maailma tundmaõppimisele. Mänguasjad, voodipesu, sisustusdetailid ja nende eri värvid loovad õdusa interjööri ning toovad kahekordselt kasu.

    Modernne naturaalsus

    Pole saladus, et lapse tervisele ja enesetundele avaldab positiivset mõju ka kanga naturaalne koostis. Sellega käib suurepäraselt kokku ka tänapäevane modernsus. Küsite, mis see on? 3D-efektiga kangad ja tekstiil. Teisisõnu, need on kangad, mille puudutamisel on tunda kanga kõrgendatud tekstuuri.

    Värvid kui interjööri valitsejad

    Soovitame pöörata tähelepanu värvitoonidele lapse keskkonnas. Värvid on tähtis element, et tuua esile tekstuur ja üksikud elemendid või anda interjöörile iseloom. Soovitame alati valida maised, naturaalsed, õrnad pastelsed toonid. Need ei lämmata interjööri ja ei hajuta lapse tähelepanu.

    Tasub rõhutada, et kokku sobivad detailid, kodusisustuse harmoonia ja kaunid värvid muudavad kodu hubaseks ning ühtlasi kujundavad ja arendavad lapse maitset ja stiilitunnet.

    Looge selline keskkond, kus teil ja teie perel oleks hea ja õdus ning mis oleks ühtaegu kasulik teie laste arengule.