• Logi sisse
  • MILLISED RÄTIKUD VANNITUPPA HANKIDA?

    Millised rätikud tasub vannituppa osta, kui ümberringi on nii lai valik? Aitame meeleldi otsustada! Järgnevas artiklis vaatleme lähemalt erinevate kiudude omadusi. Teil jääb ainult kõige õigem otsus langetada!

    MILLISED RÄTIKUD VANNITUPPA HANKIDA?

    BAMBUSEST RÄTIKUD on valmistatud täielikult naturaalsest bambuskiust. See saadakse bambuse mehaanilisel peenestamisel ja teatud keemiliste preparaatidega töötlemisel. Ühtlasest massist eraldatav kiud kootakse hiljem siidpehmeks bambuskangaks. Seda võib pidada üheks luksuslikumaks tooraineks, mida rätikute valmistamisel kasutatakse. Tegu on antibakteriaalse ja seenevastase kiuga, mis eemaldab oma pinnalt bakterid ja hoiab ära ebameeldiva lõhna tekke. Sellised rätikud imavad väga kiiresti ja tõhusalt niiskust, aurustavad selle ning püsivad ka paljukordse pesu järel kohevad. Peale selle on niisuguseid rätikuid üpris kerge hooldada – soovitame neid pesta temperatuuril kuni 40 °C, kuivatada väheintensiivsete pööretega ning vältida valgendite ja kangapehmendite kasutust.

    PUUVILLASED RÄTIKUD on valmistatud täielikult naturaalsest puuvillakiust. Puhas puuvillakiud kedratakse lõngaks, millest kootakse kvaliteetsed puuvillased rätikud. Pöörake tähelepanu sellele, et kudumistihedus võib olla erinev. Mida suurem kudumistihedus, seda kohevam, vastupidavam ja raskem on rätik. Kuid oluliselt suuremat tihedust peetakse pigem puuduseks kui eeliseks, sest sellised rätikud on rasked ja aurustavad niiskust väga aeglaselt. Kvaliteetsete ja tõeliselt heade rätikute tihedus on umbes 500–650 g/m2. Tasub mainida, et puuvillaste rätikute tootmises kasutatakse ülivähe keemilisi vahendeid!

    LINASED RÄTIKUD on valmistatud täielikult naturaalsest linakiust. See igati nahasõbralik kangas imab suurepäraselt niiskust. Tänu faktuurile masseerib linane kangas hästi, aktiveerib vereringet, koorib nahka ja parandab selle seisundit. Värskelt soetatud linased rätikud võivad puuvillastega või seda enam bambusrätikutega võrreldes tunduda kõvad või koguni karedad, kuid kui need enne kasutust läbi pesta, peavad need pehmemaks muutuma. Samuti on tähtis kõrva taha panna, et linased rätikud kipuvad kokku tõmbama.

    Millisesse rätikusse te ka ei otsustaks pärast lõõgastavat kuuma vanni mähkuda, kõige olulisem on teada, et enne esimest kasutust tuleb rätikud soovituste kohaselt läbi pesta – siis nad on pehmemad ja imavad paremini niiskust!

    Ühtlasi jagame mõningaid loomingulisi ideid, kuidas rätikutest võib saada võrratu vannitoakaunistus.