• Logi sisse
  • PAARI MAGAMISTUBA – KUIDAS LEIDA KULDNE KESKTEE NAISELIKKUSE JA MEHELIKKUSE VAHEL

    Leedu vanasõna ütleb, et: „Milline on voodi, nii ka magad“. Aga kui räägiksime samamoodi ka jagatud korterist? 

    PAARI MAGAMISTUBA – KUIDAS LEIDA KULDNE KESKTEE NAISELIKKUSE JA MEHELIKKUSE VAHEL

    Võib-olla sõltub teie ühine elu peale omavaheliste suhete ka sellest, milliseid tundeid tekitab teile ümbrus, kus te elate ja kus tekivad uued mälestused.

    Tavaliselt hoolitseb paari eluaseme, selle mulje ja loomise eest naine. Nii ilmub koju palju naiselikke atribuute, nagu pastelsed värvitoonid, lillemotiivid ja tütarlapselikud aktsendid, mille foonil tundub mees varjatud või tallaalune, otsekui ta ei olekski selle ümbruse täisväärtuslik looja. Nagu ka suhetes, nii tuleb ka kodu kaunistamisel hoida tasakaalu, et saavutada mõlemale sobiv interjöör. Sellisel juhul ei tule naisel elada Robocopina või koos filmi „Tähesõjad“ kangelastega või mehel ujuda roosade raamide, vaaside ja lillede meres.

    Magamistuba on paari eluaseme kõige tähtsam tuba. See on koht, kus kohtute oma partneriga pärast pikka ja rasket päeva, et lõdvestuda ja rääkida sellest, mis on oluline. Seepärast on tähtis, et tuba oleks hubane, annaks mugavuse tunde ja täieliku rahu, nii et saaksite kõik, mis teid väljaspool selle toa seinu rõhub, jätta järgmiseks päevaks ja tunda rõõmu rahulikest ja romantilistest hetkedest oma armastatuga.

    Sageli löövad tänapäeva mehed (eriti leedulased) magamistoa interjöörile käega, teevad vaikides ja hoolikalt ära meestetööd, näiteks löövad seina kõik vajalikud naelad, ning jätavad ülejäänud selle toaga seotud otsused naise teha. Paari magamistoa õhkkonna loomisel tasuks siiski läbi arutada, võib-olla on midagi sellist, mis võib teid mõlemaid hulluks ajada? Magamistuppa võib tuua erinevaid värve, aga ka teemasid, mis ühendavad teid kui paari. Mõelge sellele – ehk oli teie esimene kohtumine mingis huvitavas kohas või erilisel ajal, võib-olla on teie lugu seotud teile mõlemale meelde jäänud erilise lõhna või värviga?

    Viimasel ajal võib sageli märgata trendi, et toa nooruslik ja seetõttu ka modernne stiil kajastab selle tähtsaimat funktsiooni – mugavust. Siin on tähtsaim valida heledad värvitoonid. Sageli valitakse seinte jaoks valge värv, millega sobitatakse ebatavalise disainiga mööbliesemed või toa kaunistamise elemendid – need võivad olla kultuslike armastusfilmide plakatid, ebatavalised vaasid või riidekapid, mis ei täida otseselt toa kaunistamise funktsiooni, vaid teenivad kui toale mugavust andvad atribuudid.

    Magamistoa voodipesu

    Valides magamistoale taolise stiili, pole raske kaasata toa kaunistamiseks elemente, mis on otseselt seostud teie elu hetkedega: seinad võib kaunistada popart-stiilis piltidega, kus pole kujutatud kuulsaid isikuid, vaid sind ennast ja sinu elukaaslast.

    Soovides luua hubasust ja lihtsust, tuleks valida maavärvid, mida on kerge omavahel sobitada ning mis annavad soojuse ja mugavuse tunde. Kerged ja heledad või tumedad maavärvid ei ärrita silmi ja aja jooksul võib toa interjööri kergesti muuta, tuues sinna mõned uued – võib-olla moodsamad – detailid. Eriti hästi sobivad kodus hubasuse loomiseks erinevad kodulõhnad või põlevad lõhnaküünlad, soojade pleedide ja pehme villase voodipesu kombinatsioonid.

    Kui teile mõlemale meeldib luksuslikkust peegeldav ümbrus, siis tuleks valida tumedamates toonides seinad ning dekooridetailid – maalide tumedad raamid, valgustikatted või huvitava kujuga lillevaasid. Erepunaste või kuldsete toonidega segatud must värv annab eriti luksusliku tunde ja lubab tunda end tavalises korteris või majas kui luksussviidis, kuhu on alati meeldiv naasta.  Sel viisil on tagatud tasakaal värvide vahel, mida on juba vanadest aegadest, kuigi stereotüüpselt, peetud kas naiste või meeste värviks.

    Valge magamistoa voodipesu

    Võib-olla unustusse vajunud, kuid siiski alati moodne ja hea valik on magamistoa klassikaline stiil. Silme ette tulevad kohe vanaaegsed, nikerdatud ja huvitavad mööbliesemed, kõrged laed ja lai voodi kõrge päitsi ja kaunistuselementidega, mida tahaks käega katsuda ja uurida, kuidas need on tehtud. Muidugi sobib sellesse tuppa eriti hästi pehme sohva või tugitool, kus on mõnus pärast lõunat teed juua või huvitavaid ajakirju ja raamatuid lugeda.

    Klassikaliselt sisustatud tuppa sisenenud meessoo esindaja võib end tunda kui ülemöödunud sajandisse sattununa ja talle võivad mitte meeldida kohevad padjad ja luksust peegeldavad voodikatted, mis ei meenuta kaugeltki praegusaega ega lase tal end tunda selle pesa peremehena. Sellele on alternatiiv – klassikalisele stiilile tuleb lisada moodsaid detaile, klassikaline või antiikmööbel tuleb sobitada modernsete valgustite või vaipadega, eredad ja rikkalikud värvid asendada mahedamatega, suurendada ruumi optiliselt peeglite abil.

    Kodukolde tuli ei kustu kunagi, kui oskate selle eest õigesti hoolt kanda ja see sõltub paljudest asjadest. Üheks neist on emotsioonid, mida tekitab kodu, kuhu te igal õhtul naasete. Kõigile meeldiva keskkonna loomine on tore, aga mitte ainult eesmärgi nimel, vaid just inimeste pärast, kellele kingitakse isiklikus kodus hubaseid ja ilusaid hetki.