• Logi sisse
  • UNI, MAGAMISTUBA JA MUGAVUS

    Juba renessansiajal püüdsid tollased kuulsad teadlased aru saada magamisest, selle mõjust ja vajalikkusest meile. 

    UNI, MAGAMISTUBA JA MUGAVUS

    Aristoteles väitis, et tulevikus ei ole inimestel üldse vaja magada, aga praegusaja teadlaste uuringute andmetel on uni meile ja meie tervisele väga tähtis. Kui oleme korralikult puhanud, oleme aktiivsemad ja töö sujub produktiivsemalt.

    1. viga: asjade jaoks ei ole piisavalt ruumi. Magamistoa keskkonda kujundades nähke ette koht ruumika ja palju mahutava kapi või kummuti jaoks. Mida vähem asju on ümberringi, seda kergem atmosfäär toas valitseb ning see loob harmoonia ja puhkuseks sobiliku meeleolu.

    2. viga: värvide vältimine. Inimestel on sageli ettekujutus, et magamistoas peavad domineerima üksnes valge ja heledad värvid. Ent kui te ei ole nende toonide austaja, ei pea te neid kasutama. Looge endale mõnus tunne! Kõige olulisem on luua selline puhkeoaas, mis teile meeldib, et tahaksite sinna igal õhtul naasta. Seega kui teil on lemmikvärve, mis rahustavad ja teevad olemise meeldivaks, siis laske aga käia!

    3. viga: mugavustunne ei ole prioriteet. Mõnusa magamistoa loomiseks tuleb tähelepanu pöörata mugavale ja kvaliteetsele madratsile. Tasub spetsialistidega nõu pidada, samuti nende soovituste järgi madrats iga 5–8 aasta järel välja vahetada. Ka sobiv padi on sama tähtis. Proovige mitut varianti ja ostke üksnes kõige sobivam. Pidage meeles seda regulaarselt vahetada! Spetsialistid soovitavad seda teha iga kahe aasta tagant.

    4. viga: põrand on kahe silma vahele jäänud. Magamistoa sisustamisel jäetakse põrand tihtipeale kahe silma vahele. Et voodist oleks võimalikult mõnus välja astuda, valige kohev, pehme vaip. Teate ju küll, kui palju on meie jalataldades sensoreid ning kui hea on astuda esimesed sammud mõnuga ja mugavalt!

    5. viga: valguse pääs magamistuppa. Kui akendest otse tuppa paistev valgus segab teil magama jäämast või korralikult välja puhkamast, tasub läbi mõelda, millega aknad katta. Valgust kinni pidavad kvaliteetsed öökardinad, ribakardinad või rulood võivad olla ühtaegu nii hubane detail kui ka kvaliteetse une abivahend.

    6. vigaasju täis öökapp. Kui heidate pilgu oma öökapile, leiate sellelt kõiksuguseid asju alates kohvitassist kuni prillideni. Võtke aega ja asetage raamatud riiulisse, viige tassid kööki. Kui tahate, et mõni asi oleks magamistoas alati käe pärast, valige sahtlite või riiulitega öökapp ja jätke kapi peale vaid valgusti. Nii tunnete end paremini ja tuba näeb korralikum välja.

    7. viga: palju mööblit väikeses ruumis. Kui teie magamistuba on niigi väike, ärge mingil juhul valige massiivset mööblit ega tugitooli. Eelistage mööblit, mis loob suurema ruumi illusiooni, nagu näiteks peeglid, ümarate vormidega mööbel ja minimalistliku disainiga voodi. Nõnda tunnete end paremini ja puhkate end paremini välja.

    Kui rääkida unest, magamistoast ja mugavusest, siis kõik tuleb varakult läbi mõelda. Oma kodu kujundades on kõige olulisem pidada silmas enda vajadusi. Enne mööbli ostmist mõelge valmis toa paigutuse lõplik visioon. Kauneid suvehetki ja edu isikliku puhkeoaasi loomisel oma kodus!